Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten dikt om fåglarna som jag älskar så!


Söta lilla fågel

 

Var inte rädd för mig söta lilla fågel,
jag är din vän och vill dig så väl.
Du kommer om våren med din vackra sång,
hur kan du tro att jag vill ha dig ihjäl?

Ömtålig och liten i den stora världen,
när vintern närmar sig väljer du att fly.
På dina tunna och fjäderklädda små vingar,
trotsar du både väder och vind utan minsta gny.

Önskar att jag kunde vara precis som du,
modig och med vingar som kunde bära mig.
Då skulle jag följa med på din långa resa,
varje gång som vintern den närmar sig.

Du lämnar alltid ett stort tomrum efter dig,
precis när allt det sköna åter vaknat.
Dag efter dag har vi spanat upp i skyn,
i väntan på dig och sången som vi saknat.

Var inte rädd för mig söta lilla fågel,
om du bara visste hur mycket jag älskar dig.
Du kommer om våren med din vackra sång,
kom och sätt dig här i gräset jämte mig.




Fri vers av Freeman
Läst 528 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-03-20 22:44



Bookmark and Share


  Angeldust
Varje vår söker jag alltid efter den första sädesärlan, ett tecken på att våren är är.
2007-08-28

  Angeldust
ja visst är den fina, vackra...en liten rödhake har du fångat på denna bild.Vad tyst det vore om inte fåglarna sjöng.
2007-08-28

    sunnanvind
Underbar! Vet du precis som du känner för dem känner jag!
Tack för en så fin dikt!
2007-04-06

    Lindizz
En underbar fin dikt....<3
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman