" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Det femte elementet

 

Du är så vacker att det nästan gör ont,
vi lever i kroppar som aldrig kan bli ett.
I de fyra elementens föränderliga värld,
där så mycket känns skevt och snett.

Av jord är vi alla en gång i tiden komna,
ihop med stenen skapas vår tunga kropp.
I ett virrvarr av ådror flyter havets vatten,
i ständig rörelse genom hjärtats blodomlopp.

Genom luften blåstes livets ande in i oss,
miraklet som skapade både dig och mig.
Osynlig för ögat och omöjlig att ta i,
utgör den ett alldeles eget element i sig.

Du är så vacker att det nästan gör ont,
distansen mellan oss får smärtan att råda.
I den yttre världen där inget kan bli ett,
strålar kärlekens element genom oss båda.




Fri vers av Freeman
Läst 435 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-03-20 22:45



Bookmark and Share


  Ken Taurus
Fin bild! Skön rytm. Rimmen känns naturliga.
2007-07-07

  karenina VIP
oerhört fin, en känsla av andlighet.
lugna fina rader som flyter lätt när jag läser, samtidigt som jag berörs och blir tårögd.
2007-05-18

  Mats VIP
Bra diktat
Speciellt titeln Suverän+++++++
2007-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman