Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så härligt nära

 

Vet du hur det är att vara riktigt ensam,
leva i ett vakuum mitt bland alla andra?
Har du någon gång känt dig helt övergiven,
bortglömd och lämnad att helt solo vandra?

I min värld behöver ingen vara ensam,
där är vi tillsammans i både nöd och lust.
Alla bryr sig om hur alla andra mår,
där riskerar ingen att hamna i dust.

Vi klumpar inte ihop oss i slutna familjer,
inte heller i folkslag eller olika länder.
Alla lever lika fria och så härligt nära,
i min värld bryr sig alla om allt som händer.

Där finns ingen som inte är välkommen,
precis alla är värda allt det bästa.
Här är lycka när man får ge åt andra,
på alla sätt och vis tjäna sin nästa.

Livet blir ett äventyr som ska upplevas,
en vandring i tid och rum på lyckans stränder.
Tillsammans hand i hand genom evigheten,
resan där vi alla är varandras själsfränder.

Vet du hur det är att vara riktigt ensam,
leva i ett vakuum mitt bland alla andra?
I min värld lever vi alla så härligt nära,
där bryr vi oss om och älskar varandra.




Fri vers av Freeman
Läst 561 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-03-21 02:42



Bookmark and Share


  Flickan*i*L*för*Lycka*
Din värld låter underbar, får jag komma in? :)
2007-08-30

    Pivvi
Åhh, näe, jag kan verkligen inte undvika att kommentera dina texter, helt oundvikligt. Detta är en så berörande dikt att den skulle platsat bra på plakat eller i något FN sammanhang (hoppas du förstår vad jag menar) denna och många andra av dina glädjespridande dikter skulle behövt sväva runt i världen och vara till allmän beskådan
2007-08-14

  devilsangel
Väldigt fint och välskrivet.. Du förmedlar en godhet som världen behöver mer av, och det berör!

Jättefin bild, både text och bild skapar värme i hjärtat...
2007-03-21

    Lindizz
Så vackert och fint förmedlat...du har ett fint hjärta vännen...fin tanke...Tycker mycket om*
2007-03-21

    Elie
ja, jag vet precis hur det är att känna sig så ensam,
och jag måste säga att din värld är otroligt lockande och framförallt fantastiskt vacker!
underbart skrivet <3
2007-03-21

    sunnanvind
Härlig tanke i en lika härlig dikt!
2007-03-21

  Gunilla Karlsson
vackert och så beskrivande...
2007-03-21

  nettizen
Vilken glädjespridare!!!!
Gillar denna, härligt flyt i texten och en söt bild till. Snyggt jobbat!
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman