Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till denna text fick jag inspiration från Lidmans \"Kontraktion\".


På stranden sitter en ensam trumpet

Festen är slut,
sjön ligger lugn i midnattssolens ljus
På stranden sitter en ensam trumpet kvar
Den spelar en svag melodi
Melodin sprider sig över sjön
och ekar tillbaka från andra sidan
Trumpeten spelar för den lilla sjön,
skogen och bergväggen på andra sidan vattnet

Plötsligt ljuder ännu en stämma.
Den kommer från skogen-
ett ugglehoande
Trumpeten väver sin melodi
kring ugglans ödsliga hoande
Snart hörs även sjöns musiker-
grodorna
En efter ansluter
nattens instrument till melodin



När festen är slut
spelar sommarnatten sin egen melodi
Den spelar för sjön,
bergväggen och skogen
Och för midnattssolen
som lyser
just inatt




Fri vers av Flisa
Läst 307 gånger
Publicerad 2007-03-24 09:17



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
jag tycker om den här texten.
det är bra stämning i den och den
förmedlar en skön bild av gemenskap
och natur.
då den ligger i kritikerpolen är jag dock
lite kritisk också. för mig finns det lite
för mycket upprepningar bland raderna
ex,

Den kommer från skogen-
ett ugglehoande
Trumpeten väver sin melodi
kring ugglans dystra hoande

jag skulle vilja slipa bort dessa.
sedan kan jag personligen också
vara utan några av radbrytningarna
som jag inte tycker fyller något större
syfter, ex,

På stranden sitter
en ensam trumpet kvar

Men som sagt, jag gillar den.
2007-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Flisa