Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu ett bidrag till fiosofihistorien, ännu en fotnot till Platon...


DEN SANNA VÄGEN


Låt mig stanna i din kärleks ljus
Där tid och rum upplöses i tomrum
Ett tomrum utan något eget hus
Där all verklighet blir till dröm
Allt utom räckhåll för tankens syn
Upphöjt i dimma till Guds tal
Där blicken fastnar ovan själva skyn
Och ingenting kan tränga in i ditt skal
Följ det enda dit i oändlig färd
Berusa dig med visdom utan ord
Den finns där i den endes värld
Långt bortom tanken här på denna jord
Ty allt är över när tanken finns
Det är endast så som världen övervinns

Min sanna väg kan aldrig bli din
Din sanna väg flyktig som kyssen mot min kind
En sann väg att tro på, ett bevis på vaddå?
Sanna vägar tar aldrig slut, så sluta gå




Fri vers av theperna
Läst 351 gånger
Publicerad 2007-03-22 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna