Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista hjälpen

här slutar det
sa du
bilderna dör
kastas ut i verkligheten
tumlas i aska från bussen
någons sko skaver i ryggen
nästa station är bara ett skri

här slutar det
du är klar
våta ögon vill bara sväljas, bort, neråt
in i strupen, där de inte kan se konduktören och fönstren
träden som vinklas, föranklas
vi åker mot staden
här slutar det
någon skriker mitt namn
och det finns ingen hänsyn, ingen ursäkt
för det är slut
jag ska tumlas som andra
i luften skiljs mina ägodelar åt
allt är bortom räckhåll
bortom räddning

någons sko skaver i ryggen, bussen bromsar
nästa station är bara ett skri
då revbenen knäcker och någon ger ifrån sig ett glin
sväljer våta ögon tårar
och minns att det är slut på hjälp
det är tröstlöst





Fri vers av Ake
Läst 342 gånger
Publicerad 2007-03-23 20:57



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Snyggt!
2007-05-06

  Sanchez VIP
vacker tröstlös dikt har du fått fram!
bussmiljön gillas verkligen
2007-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Ake
Ake