Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i skuggan sitter en skugga, och gråter...

Så många gånger som du sa

till mig och till andra

vi pratar om allt

Så många gånger som jag hörde

vi ljuger inte

vi har inga hemligheter

med armen omkring mig

ser du inte hur jag vill gråta


I skuggan sitter någon

ingen ser att han lider

för att någon har armen

runt min midja

någon sitter i hans knä


Nu sitter han inte där

men jag vet att han gråter

han kanske har lektion

men jag vill veta var han finns


hon hjälper mig leta

han kommer ur ett klassrum

han ler inte

man han är inte ledsen


en del av väggen

en del av golvet

jag vill sjunka genom jorden

för att aldrig

komma tillbaka



han sitter inte i hörnet

han har inte lektion

var är han

jag gråter

vad är det

jag skriker


ensam

det vibrerar i min ficka

som om jag bryr mig

läraren väntar

som om jag skulle komma

det vibrerar i min ficka


jag läser

hejdå

jag skriver

läraren väntar

innan jag trycker

på knappen för att ändra allt

läraren väntar inte längre


ledsen att jag inte hann


Så många gånger som du sa

till mig och till andra

vi pratar om allt

Så många gånger som jag hörde

vi ljuger inte

vi har inga hemligheter

med armen omkring mig

ser du inte hur jag vill gråta

du hade lätt för att

fatta, glömma & förlåta

men än ser jag skuggan

som borde sitta i hörnet

än kommer jag ihåg

allt vi hade

varför

skickade jag aldrig

jag har glömt...






Fri vers av Cecilia Johansson
Läst 452 gånger
Publicerad 2007-03-26 19:20



Bookmark and Share


    Moonrose
Så himla fint!
2007-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Cecilia Johansson
Cecilia Johansson