Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner från ett centrum. Rondellen, skolan, kyrkorna, torget med gungorna, posten, Matbiffen, pizzeriorna, fritidsgården, mopederna, högstadiet och vännerna jag kanske aldrig hade. Och om att inte riktigt veta vart man ska. Och varför.


www.skaffadigettliv.nu

När jag hämtat hem allt det där som jag tappade
En gång utanför konsum
Det där som överröstades av mopedvrål och maskerades med smink
För trehundra år sen
- Mig själv

Och när moppepojkarna fått körkort
Och fotbojja för rattfylla i rondellen
Då letar jag efter min framtid på nätet
Studera.nu, ams.se, csn och SEB

Poäng är något man måste bli vän med
Samla på
Lära sig skryta om
I välformulerade brev
om hur otroligt-fantastisk-ytterst-begåvad-och-omumbärlig jag är för just Er
Sen kan du få utbildning
Och jobb
Och kanskekanskekanske det liv du alltid drömt om
(för det är väl klart du vill leva så
så som man ska)

Och så kan du ställa dig utanför konsum
Se på mopparna som kör runt runt i rondellen
Och tänka
De kör i varje fall inte vilse

Och så försöker du hämta hem det där du tappade
En gång utanför arbetsförmedlingen
Det där som kammats rätt, passats in och rättats med tippex
För trehundra år sen
- Dig själv

Och du drömmer tillbaka till skoltiden
Högstadiet
Den vackra förtrollade frihetstid
Då hela livet låg framför

För vem vill inte tillbaka
till lokaler med könsord inristade i borden
och betygssångest inmurat i väggarna
Där du antingen var hora eller tönt
Där du skulle vara som dom man skulle vara som
Då du drömde om Livet På Riktigt
Ett jobb och en inkomst
(och vem kunde klandra dig för att vilja leva så
så som man ska)

Så när du lämnat allt det där du en gång varit
På parkeringen utanför konsum
Åkt ditt sista ärovarv i rondellen
Och pekat Fuck-you åt allt som plågade dig då
För trehundra år sen

När du bytt stad, bytt liv
Bytt konsum
Och blivit som dom man ska vara som
Är det då du kommer fråga dig
Vad du en gång drömde om
Vem hon egentligen var
Som du lämnade mitt i rondellen







Fri vers av the-Essence-of-Me
Läst 549 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-25 22:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the-Essence-of-Me
the-Essence-of-Me