Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tvåsam, ensam, gemensam?

Jag vaknar ur min slummer
och jag såg mig runt i rummet
Ingen fanns som vanligt till min tröst
Min natt blev sådär stygg igen
Jag la mig ner på rygg igen
Och Ingen la sig trygg intill mitt bröst.

Vänner kom och vänner gick
ingen hållfasthet det fick
Ingen träffa mitt i prick
men tack för ditt försök

dagarna gick in och ut
tomma ord tog aldrig slut
på tråden en ny svårlöst knut
Ingen höll mig sällskap i mitt kök

Är det tvåsamhet eller heter det
gemensam ensamhet?

De kom ibland jag minns dem
De som sa sig vara prinsen
De som sökte en prinsessa till sitt slott
Eller de där andra som
Behövde nån att hålla om
För att sedan bli ett minne blott

Är det tvåsamhet eller heter det
gemensam ensamhet?

Vi gick aldrig hand i hand
När de såg guld så såg jag sand
Hans kärleksväv, mitt vänskapsband
Vårt korthus rasa ner

Finns det någon som förstår mig
Finns det nån som nånsin får mig
Att älska hämningslöst och vilt jag ber

Är det tvåsamhet eller heter det
gemensam ensamhet?


Tvivlet kom i vågor
Ensamhetens plågor
Ingen höll mitt hjärta i sin hand
Längtan i mig brann så starkt
Sen dök du upp från överallt
Och långsamt satte hjärtat mitt i brand

Det regnar inte längre
Tårarna har torkat
och min kudde har fått sällskap bredvid din
Drömmarna har vaknat
Och allt det där jag saknat
Kysser varje morgon lätt min kind

Det är enhet eller heter det
Tvåsam evighet




Fri vers av the-Essence-of-Me
Läst 605 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-17 00:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the-Essence-of-Me
the-Essence-of-Me