Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna text blev jag inspirerad att skriva efter ha sett en relationsfilm. En film som överaskade och gav en del insikter.  




Tungor av eld

 

 

Dödande steg, slår längs en kall asfalt.

Levande gjord möts den ihärdigt frusna blicken

det fruktade ögonblickets trängtan.

Gränden avspeglade både fruktan och mod

den höll allt i sin hand men tappade något i den sena natten.

Som en geopard mot sitt byte, höll hon i sin hand

och i sitt våld en fager men omättlig kommentar.

"Älskling, jag är vad jag alltid varit men i dina ögon blir jag

aldrig mer än vad du själv ser att du själv är, och det

räcker inte, inte för mig!"

Som om detta inte var nådastöten där riddarn ur sin sadel

blir som bortblåst, så har killen i alla fall förstått att blicken

han ser menar allvar och han hostar sporadiskt fram.

"Du, ja just du min sköna! Kommer alltid att bli det jag inte

själv kunnat vara eller ens bli, ja så långt har du rätt! "

Båda flämtande tigastillande med puls, ögonen vågade 

knappt passera skuggan av det som nu fanns kvar.

Men det fanns mer, mer än vad de själva någonsin trott...




Fri vers av stefan.g
Läst 326 gånger
Publicerad 2007-04-03 22:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väl formulerat!
2007-04-08

  PetraSally
usch - förlåt mina skrivfel - stter vid en lånedator med klibbiga tangenter - jag menar förstås \"desavouera\"....
2007-04-04

  PetraSally
jag får en känsla av att det hela handlar om hur en människa kan deavouera en annan men få det at verka som om det är den andre som gjort valet. Jag menar; vissa är skickliga på att \"göra slut\" eler allmänt göra ned en, och det i en ton av att det på nåt sät är man själv som välje det, förstår du vad jag menar?
Mjukfascister som alltid tar ifrån en initiativet...
otäckt....vad var det för film du sett?
2007-04-04
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva