Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordens sista barn


Jorden är nu omgiven
av många mörka moln,
skyldiga äro mannen och kvinnan
som startat denna storm.

Vackra grå ängar
står och tittar på,
all deras färg och fägring
har bestämt sig för att gå.

Apokalypsens fyra ryttare
är nu i högsta färd,
i form av vind och väder,
hämta tidens skörd.

I spruckna speglars salar,
bland brinnande blod
huserar de mörka makterna
där en gång livet stod.

Ska vi enade försöka;
och kämpa emot,
eller ska vi ge upp
och låta våra barn begravas
under Ragnarökens sot?




Fri vers av SvartaRegndroppar
Läst 624 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-01-05 12:48



Bookmark and Share


  SvartaRegndroppar
http://www.youtube.com/watch?v=ewiIWtCk6L4

2010-05-20

    FAsA
Precis som många redan pekat ut så är ditt bildspråk alldeles underbart. En mörk profeterande dikt som med en öppen avslutning vilket skapar intressanta funderingar. Den kanske inte är så nyskapande men fortfarande intressant då den är så välgjord. Skulle gärna vilja se någon form av fortsättning ur ett annorlunda perspektiv. Kanske en nyskapelse i det postapokalyptiska, men det kanske skulle förstöra det öppna sluten :)

Kortfattat så måste jag säga att jag gillar den
2008-04-15

    ej medlem längre
En viktig dikt i tiden då vi står på tröskeln av katastrofer av stora mått och din fråga är högst befogad!
Andra har saxat redan stroferna som utmärker sig speciellt i denna fina alster...
2008-03-24

    © Birgitta Wäppling VIP
Snyggt diktat,
\"Apokalypsens fyra ryttare
är nu i högsta färd,
i form av vind och väder,
hämta tidens skörd.

I spruckna speglars salar,
bland brinnande blod
huserar de mörka makterna
där en gång livet stod.\"
2008-01-21

    Bodil Sandberg
I sanning ödesmättat och starkt!!!
2008-01-14

  "Silver" VIP
\"Apokalypsens fyra ryttare
är nu i högsta färd,
i form av vind och väder,
hämta tidens skörd\"

Högaktuell tänkvärd text, som anspelar effektfullt på domedagsprofetia. Bra att avslutningen ställer en fråga och inte målar allt i hopplöst svart utan tvärtom blickar framåt. Rimmen här och var befäster också budskapet i minnet.
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

SvartaRegndroppar
SvartaRegndroppar