Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min kamp var en dröm

 

Jag var fjorton år.
Vad visste jag om livet?
Inget, inget alls...

Någon hade sagt,
att inget görs av sig självt,
man måste kämpa!

Min kamp var en dröm,
om att hitta mig nånstans,
men det var så svårt.

Frågor utan svar.
Tystnaden ljöd inom mig,
vart skulle jag gå?

Tänkte mer och mer.
Ville komma vidare,
men hur gjorde man?

Jag valde en väg.
Saknade någon att följa.
Jag valde fel väg.

Självförtroende!
Ordet som förföljde mig
piskade min rygg.

Vägen var så lång.
Snårig, slingrig, inget slut,
en mörk horisont.

Men mitt mål kvarstod:
Innan vintern skulle jag
ha funnit mig själv.

Kamp blev dock till strid.
En fight mot mina vanor.
Ett slag mot mig själv.

Tiden rann iväg.
"Igår" var historia,
framtiden var här.

Jag kom till insikt:
Tiden var alltid just nu.
Jag måste välja.

Skulle jag bestå?
Kan man bli någon annan?
Vem ville jag bli?




Bunden vers (Haiku) av eatinginside
Läst 472 gånger
Publicerad 2007-04-14 09:15



Bookmark and Share


  angeleyes
oj! det känns som om du läst mina känslor
och skrivit ner dom åt mig.
just den biten:
skulle jag bestå?
kan man bli någon annan?
jag fann svaret: man kan inte bli någon annan
bara förendrar en del =)
2007-04-16

  Wingardium LeviosA
madmoiselle, ce vrais!
det är inte en lätt kamp när man letar efter sig själv, ska du se!.
speciellt då man redan är någon och kanske inte tänker på de!

Stjärnor till dig, och en axel!
2007-04-14
  > Nästa text
< Föregående

eatinginside
eatinginside