Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyktingar

Det kom till dem
lagom till frukost
bomben briserade
mitt på bordet
i form av en tidningsrubrik

Kriget kom till dem
över morgonkaffet
som ett vräkningsbeslut
det som varit var nu över
livet på flykt hade börjat

De lämnade huset
lagom innan det slogs i spillror
precis som deras liv
blev ett enda stort pussel
där bitarna inte passar

De lämnade staden
just innan den stod i lågor
precis som deras hjärtan
brändes till aska och kol
färjan lämnade hamnen











Fri vers av Isaac Bobjörk
Läst 569 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-15 10:58



Bookmark and Share


    Cronopio
\"bomben briserade
mitt på bordet
i form av en tidningsrubrik\"

är en mycket fin liknelse. Flera såna passager tack!
2007-08-02

    Reddy
Stark dikt, skarpa bilder.
2007-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Isaac Bobjörk
Isaac Bobjörk