Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MUN MOT MUN METODEN

Vi pratade pop och politik
Religion och lesbisk porr
Kunde sitta uppe i timmar
Även långt efter att buteljen var torr
Diskussionerna brann och vi tog in
Kunde lyssna och fascineras
Fylla rummet med åsikt och insikt
Världen lät oss inte distraheras

Nu säger du vuxna saker om vädret
Undrar om jag sovit gott
Funderar på innehållet på matbordet
Om spårvagnen redan har gått
Ett kärleksmejl till ditt jobb
Ett byråkratiskt svar tillbaka
Om offentlighetspricipen, verkligheten
Torrare kan inte kyssar smaka

Vad hände med idealismen
Med principer och provokation
Med att välja ett krig framför freden
Sokrates bägare före pardon
Flammar inte något i ditt bröst
Värt mer än verkligheten runt om
Att prata med dig var som att älska
Nu är det istället tvärtom

Behöver jag säga att du förvägrar mig
Att du släcker min eld
Att mitt tomrum bara växer
Att diagnosen är fastställd
Du brukade säga att det viktigaste var
Att ha någon att prata med som gammal
Herregud ska vi prata smått i 40 år
Då blir jag inte särskilt gammal

Jag kräver passion i samtal och ande
I allting och överallt varje stund
Jag kräver himmel och helvete
Men mittemellan stannar jag inte en sekund
Ja jag kräver stort och mycket
Men är det för mycket begärt
Att hela tiden tända sin brinnande låga
Till den och det man har kärt

Mun mot mun metoden - räddar liv, räddar hjärtan, räddar det viktigaste du har: Din mun mot min, prata med mig på riktigt igen. Din mun mot min, blås liv i branden i mitt bröst igen. Din mun mot min, få oss att överleva den konkreta världen. Din mun mot min, aldrig smått eller sval, bara kyssar och brandtal.
Älska mig vansinnigt och vidunderligt, älska mig rått och romantiskt

Är det stiltje, ro och trygghet du vill ha
Då är det någon annan och inte jag




Fri vers av theperna
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-18 04:26



Bookmark and Share


  Scalebag
Du, det gör inget
2007-04-22

  Catrin
Mycket besvikelse om att det inte är så lätt att hålla igång glöden mitt i alla måsten, blås på glöden medans tid är, eller släck den genast annars förvandlas din besvikelse till bitterhet.
2007-04-18

    Nattviol
texten andas besvikelse...
den är bra den här!
till människors försvar:
vi förändras genom åren
får andra prioriteringar
och blir väldigt trötta...
2007-04-18

    nudel
Fin text:)
2007-04-18
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna