Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerades av en artikel i dagstidningen, där det faktiskt påvisas att chimpansen evolutionärt sett har kommit längre än vi.


Evolutionslära


fick besök häromdan 
min hårige kusin från regnskogen
- hur haru´t me evolutionen sa han de går inge´vidare för dig va?
-vaddå sa jag indignerat
hur har du din bananätare mage att påstå
det är ju bara för att du inte kan säga R! 

han flinade med sina gula tänder
- det beror på vad man satsar sina gener på
sa han
233 gener hos mig har formats av naturligt urval
sedan vi gick skilda vägar
mot 154 hos dig
om inte du haft så bråttom att uppfinna Jas Gripen
krig kapitalism och växthusgaser
hade din livsfilosofi idag varit nästan lika högt utvecklad som min
och dina stortår lika praktiska som mina

jag satsar på nedbrytning av proteiner och stresshantering
men du är i allafall en överdängare på att bli ihågkommen
så länge någon finns som kan minnas

sa min hårige kusin
och gav mig en långarmad kram




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 764 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-04-18 16:04



Bookmark and Share


  Connie
Så sant! Även relationerna har genomgått olika mönster i evolusionen ;-)
2007-07-05

  Mangal VIP
Skön betraktelse som kan ge klump i magen eller eftertanke, eller både ock. Gillar mycket! Speciellt kramen på slutet. Ap-plåd!
2007-04-20

  Antropofagen
Evolutionärt.... revolutionärt!
2007-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger