Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
100ordare


Försöka duger

Novellen var ett experiment; intrigen skulle utvecklas med hjälp
av ett pågående schackparti. Inplanteringen började med
rollfördelningen. Bönderna var givna. Men vilken personlighet
skulle återspeglas i hästar och löpare, för att inte tala om tornen?
Huvudrollerna hade självklart kungar och drottningar.

Minns inte hur det löste sig...men spelet öppnades traditionellt
med bönder och hästar. Konfrontationen var långt borta.
Hur dialogen blev får läsaren tänka sig.

- Vi tar oss väl över åkern, sade bonden till hästen som
gnäggade förtjust osv.

Rockad, kung och torn byter plats, gjordes tidigt, minns jag,
till följd av inre monologer...

Men vem blev matt? Läsaren?




Prosa (Novell) av Fredrik P. VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-22 21:11



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Ett mycket gott parti!
Jag blev i alla fall inte matt av att läsa ditt försök.
Helt övertygad om att spelet slutade med remi.
Ett experimentellt mästerverk kära du!
Kramiz
2007-04-23

    *~ EYES ~*
Hehe, yes! Det här var småskojigt och tankvärt, bra bra!
2007-04-23

  Attimi
*skrattar gott* ja, schack är ett ganska lustigt spel egentligen.

Tycker om ditt sätt att se annorlunda på vardagliga ting - det för tillbaka fascinationen till det banala, gör livet rituellt på något sätt.

Din bad-100-ordare var ett bra exempel på detta!
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP