Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En helt ovanlig söndag

Ack så förblev ordet blott ett ord
Allt vi trodde oss veta men ej visste

Analkande morgon med rimfrost i strupen
Nordanvinden drog igenom rummet

Du talade om det som inte fick bli
Jag sa att utanför börjar livet

En helt ovanlig söndag

Ack så förblev drömmen blott en dröm
Ingen av våra önskningar blev besannade

Skymning i hjärtat och höstlöv i håret
Den gångna sommaren andades imma på fönstren

Viskade du mitt namn när åkrarna suddades ut
Var din resa mållös eller var det bara jag

Efter dagarna föll alltid nätterna alltför hastigt

Ack så förblev du du och jag jag
Vi hann aldrig förmå oss att bli mindre

Småtimmarna var stora som hus och klockan stod still
Min nakna tanke somnade under täcket hos dig

Jag önskade att vanmakten stod mig bi
Allt för att inte glömma en dammig saga om oss

Det var en gång någon annanstans...





Fri vers av Erik Wiberg
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2007-04-23 01:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg