Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SVÅRIGHET MED ACCEPTERANDET


ACCEPTERANDETS SVÅRA KONST

Att ödet negligera
att icke acceptera.
Att teoretisera
att gärna dementera.

Det är ett mänskligt drag
att söka efter gammalt jag.
Att någon enda dag
ej känna sig så svag.

För att sanningen få ernå
måste du förstå.
Att nu är nu och då är då
Vad du än vill föreslå.

Att förlika sig med det som gäller
till kravet som ditt liv nu ställer.
Sluta vara en som gnäller
över livets bagateller.

Om nya spår dig aktivera,
och pånyttfödd du avancera,
och du kan även få briljera:
då kallar jag det acceptera




Fri vers av c.l.ornberg
Läst 250 gånger
Publicerad 2007-04-25 23:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

c.l.ornberg
c.l.ornberg