Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plocka svamp

Plocka svamp

Svamptur, vi går bland gran och fur.
Kultur, vår rätt till vår natur.

Nu skall vi ut och gå och skogens stillhet få,
svampen söker vi med envis frenesi.
Vi letar ibland mossa och kinderna de blossa.
Vi tittar under ris, kanske möjligtvis.

Svamptur, vi går bland gran och fur.
Kultur, vår rätt till vår natur.

Var nu snäll mot mig herr Kantarell
och låt din gula färg lysa vid nåt´ berg.
Du Karl Johan sopp, stick upp din bruna knopp
och stå där god och rund om någon kort sekund.

Svamptur, vi går bland gran och fur.
Kultur, vår rätt till vår natur.

Vi sakta smyger fram och tittar runt var stam.
Spänningen oss bär, allt annat är oss fjär.
Nu skall dom letas opp, var kantarell och sopp,
för säg nåt´ mera gott än svampen smörstekt blott

Svamptur, vi går bland gran och fur.
Kultur, vår rätt till vår natur.

Men ser du vad som lyser, i hela kroppen ryser,
Blir fullständigt berusad av upptäckten förtjusad.
Ja titta här och där, där borta tror jag några är.
Lyckan är total och skörden maximal






Fri vers av c.l.ornberg
Läst 605 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-26 00:48



Bookmark and Share


  ospray
skön beskrivning av känslan när
man är i svampskogen =)
2007-08-26
  > Nästa text
< Föregående

c.l.ornberg
c.l.ornberg