Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopp om ett bättre liv.

På sextiotalet fanns hopp om ett bättre liv
åtminstone fanns hoppet där.
På sextiotalet var inget omöjligt
jag lovar och evigt svär.
På sextiotalet fanns ordet solidaritet
som gav oss värmens atmosfär.
På sextiotalet var många naiva
vilket vi ännu med oss bär

På tjugohundratalet finns växthusgaser
vilket ger känslor om världens undergång.
På tjugohundratalet känns blå vindar blåsa
där girigheten brer ut sig med buller och bång.
På tjugohundratalet allt tiger still,
man sitter och grubblar vår väntan blir lång
På tjugohundratalet möts vi av fenomen
som vi på sextiotalet talat om någon gång.




Fri vers av c.l.ornberg
Läst 484 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-20 00:47



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Intressant dikt.
Att se det hända som man bara berört i ord
2007-12-20
  > Nästa text
< Föregående

c.l.ornberg
c.l.ornberg