Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske två dikter i en men det är sommarrea nu....


Sommarrea- Två för en......

En moderat stämning spreds genom rummet
Ljummet klimat för oss eldälskare
\"El ska regera\" Åskgudens val-slogan
Dog han av ett blixtnedslag eller atheism
Matte i småskolan va som att spela pingis i storm
ormen som sedan fick grepp om en bar ordens kluvna tunga
Tunga ögonlock, meningslöheten stämplade in
Samplade Indiepop, tyckte det lät sådär
Här bryr man sig inte så mycket om innehållet
Håll ett vakande öga på de som aldrig dansar
Svansar mellan ben och en öl i handen betraktar de
Se men inte röra, störa men inte le, be om att få förföra
Sköra är dansande älvor, ja kanske en aning naiva
Skiva en banan i filen och få friska barn
Klarnar den reklamsmittade tanken tänk fel igen
Men vem är jag att förtäckt kritisera Nestlé
Ske det som måste ske jag har i alla fall valt sida
Bida tiden i studiernas trygga famn, låt framtiden vänta
Skämta om \"lumpen och grabbar från förr\", låt från då

Så nu sitter jag här med en sprucken gitarr
min stämma är rosslig som gjord för en narr

Kvinnorna spottar på min trasiga kropp
Männen de slår mig kanske borde ge opp

Nej för satan jag lever och lär
fastän strupen är torr och jag är mest till besvär

*så uppenbarar sig den kärlekskranke*

Seså min vän, jag skänker dig ljus
Kom in och värm er, låt mig fylla ert krus

Ta för dig av druvor, drick av mitt vin
Nu ge mig din kärlek så ska du få min

*spelemannens svar*

Äh kyss mig i arslet din fromme fan
Är det kärlek du söker är jag inte rätt man

En unns stolthet jag äger och jag begår icke hor
Man får tacka för vinet det var vänligt min bror

Jag måste nu bege mig till min älskade krog
Där ska det sjungas och spelas tills alla fått nog




Fri vers av Erik Wiberg
Läst 297 gånger
Publicerad 2007-04-27 13:22



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Här sitter det inte fast...och visst är det två dikter i en...och tre och fyra...orden låter sig inte hejdas...tankarna snubblar över varandra...sorgebubblande och chockrosa...och du avslutar med sång...kanske jag kan höra den om jag lyssnar riktigt noga!!!!Tack!
2007-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg