Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"Om ett ord\" - igen. Porträtt kommer från franskans protraire, att rita och avbilda. Från början användes det helt enkelt om att dra streck med pennan. Ursprunget är latinets protrahere, av pro - fram och trahere - dra. I franskan har det även bildat \"


Vad har porträtt med mjölka att göra?

protrahere
dra fram en dikt ur urkossans juver
förlösa ett porträtt  
medan skymningen faller och orden lägger sig ut
som en lysande stig för mina fötter

portraire sa Toulouse
till kvinnorna som släppte ut sitt hår och poserade på sängkanten
trötta av mekaniskt traire
Toulose fångade i snabba skisser deras kroppars språk
- portraire ensam älskare åt dem alla

protrahere om dikten inte vill komma till
mjölkerskans händer är väl förfarna
i the Milky Way




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 876 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-27 22:58



Bookmark and Share


  Connie
Textens juvertoppar fyller ögats iris, träffar den springande punkten.
2007-07-01

    Göte Holmlund
Vackert om andra sidan av bregottfabriken
2007-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger