Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömtydning

Krälar på golvet likt
en ödla, en orm
Dörren är i sikt,
men synen – en storm.
Var finner denna
stränga världsförvridning
sin logiskt enda
och tyngda bestigning?

Frekvenser och avvikelser,
normalfördelning och poesi
ger ej handen, men du ler
och ler och ler åt heresi.
Den tyngsta vägen uppåt,
men omvänder sedan.
Smaragdgröna toppar. Neråt
blir lön för mödan.

Dalen, den eviga dalen,
där fåglar kvittra samma sång.
Samma sång som ren
stämma i crescendo lång.
J\'accuse!
Vittnar broderier om
en herre nämnd Marcuse,
eller förebådar allas dom?




Fri vers av David Larsson
Läst 548 gånger
Publicerad 2007-05-05 19:10



Bookmark and Share


  AndersN
Lite hoppig i innehåll och text, precis som en dröm. Första versen är väldigt, väldigt bra.

Jag kan kanske ge tipset att försöka ordna de andra två likadant, dvs med tydlig språklig avstämning för varje rad.
2007-05-06
  > Nästa text
< Föregående

David Larsson