Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den som ser på

jag är en av dom som ser på
med ögon som ser men ett hjärta som blundar
en av dom som föddes perfekt
fördomsfri och ädelhjärtad

vilken lögn jag lever i

skulle jag verkligen rädda en jungfru i nöd?
skulle jag verkligen offra mitt liv för någon annans?
skulle jag göra allt det som jag ser som självklart?
eller skulle jag bara
stå här
och se på?
med ögon som ser men ett hjärta som blundar
och sen
långsamt gå
därifrån
gömma mitt dåliga samvete
under vitmålade änglavingar
igen




Fri vers av within_
Läst 255 gånger
Publicerad 2007-05-06 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

within_
within_