Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord som poppade upp bara..


Man kämpar inte alltid i onödan..




Hjärtat bankar hårt i bröstet
Svårt att andas
Svetten rinner i pannan
Orden försvinner ur munnen
Det svartnar för ögonen
Alla muskler svider
Alla leder är stela
Kroppen är färgad med blod
Inget hopp finns kvar

Varför försöka att kämpa
När man vet att man förlorat
När man vet att vad man än gör så är det över
Besegrad
Förudmjukad
Och stoltheten är förlorad

Innan det började var det över
Det var aldrig menat att lyckats
Inget hade kunnat ändra på det
Ödet var förutbestämt

Så varför kämpa i onödan
Förlora stoltheten
Förlora hoppet
Må dåligt i kropp och själ
Blåslagen in i minsta cell
Allt man vill är att gå vidare
Fast man vet att man måset vara kvar
Man fortfarande har saker att uträtta

I slaget var allt förlorat
Men går man in med huvudet högt
Och vågar se döden i vitögat
Lita på sig själv tillräckligt mycket
Har man inte kämpat i onödan


I den stunden,
Är hjärtat större än någonsin..





Fri vers av Nattens barn
Läst 315 gånger
Publicerad 2007-05-11 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nattens barn
Nattens barn