Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var bara tvungen att skriva av mig..


GLO BARA, JAG ÄR VAN!!

Mikaelimarknad..?
Jippie!!
*harkel*
Förlåt..
Palmfestivalen heter det

Det har hetat Mikaeli marknad i ca 50 år
Varför då ända på namnet?
Jo, för att artister inte ville uppträda på en marknad
Suuuuuuck!

Men \"festivaler\" är tider då -
Gamlingar träffar varandra
Småbarn skriker efter karuseller och sockervadd
Tonåringar super sig fulla

På kvällen och natten härjar ungdomarna
På dagarana är det gamlingar och barnfamiljer

Jag..
Blir utfryst och urtittad vilken tid jag än går

Mammor och pappor drar undan sina barn
Män drar ifrån sina fruar från min väg
Småbarn pekar på mig och viskar
Vuxna glor
Och när jag glor tillbaka
Ser dem så förskräckta ut

På ungdomens tid
Så hotar fulla mig
Säger att jag ska skaffa mig ett liv
Att dem ska slå in skallen på mig
Eller bara frågar om jag har/vill ha öl, tändare eller cigaretter
Jag menar..
Hur fördomsfulla är människor på en skala?!!

Alla tror jag är någon form av -
satanist dyrkare
typ käkar småbarn till frukost
utövar svart/häxkonst
bränner ner kyrkor, byggnadet m.m
emo, punkare, hårdrockare
Listan kan göras lång

Men ändå
Jag är van
Van att småbarn tittar på mig och sen springer till mamma
Van att bli hotad av fulla tonåringar som gömmer sig bakom sina polare
Så van att alla tror att jag röker, dricker och knarkar
Van att folk tror jag är besatt av demoner/onda andar
Och jag är van vid att alla glor som fan






Men fortsätt ni glo bara
Jag är van!!




Fri vers av Nattens barn
Läst 530 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-25 18:42



Bookmark and Share


  SvaldAvEvigheten
Den här känner jag också igen mig i, det känns som om du också förstår.
I min lilla by där jag bodde innan heter en marknad mikaelimarknad också. Fast det var på den stora marknaden då tanter stirrade sig blinda på mina kjolar och t-shirtar och svartmålade ögon.
Fördommar i massor!
2007-09-13

    Kill-something
fin text men ja måste bara fråga.. du har inte tänkt på att de kanske tittar på dig för att du skiljer dig från mängden till klädseln och klär dig utefter humör o musiksmak?. eller de kanske även velat se ut som dig men inte kan?. ja det finns tusentals positiva anledningar. ja tycker inte du ska tolka en blick så illa. ta inte så illa upp av dem. se det som att du får deras uppmärksamhet o de e bra:) som ja o kajsa t.ex vi blev båda kallade EMO av en ful äklig blondin i en bil ute på entre. men ja tar det positivt. jag klär mig som jag vill o lyssnar på den musiken såatt :) sluta trakka dig själv du är underbar precis som du är:) föresten så får vi alla ses nån dag d var år sen:p ha det fint kram!
2007-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Nattens barn
Nattens barn