Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lätt omskriven.. Sitter ihop bättre nu




En punkt igen

Med så många frågor, om livet, och hur man hittar rätt
Han letar efter vägen alla söker, den som går rakt och lätt
Fast han har gått på stigarna i snåren och nästan alltid hamnat snett
Men månen över skogen där vid havet är något av det vackraste han sett

Där på åkern bortom vägen i en grusgrop
Står en man å bränner foton från ett liv
Elden gör en punkt i själva tiden
Ger honom ett annat perspektiv

Han nynnar för sig själv å ser på röken
Som blåser över myllan ner mot sjön
Vinden viskar vår men där i gräset
på kanten ser han rester ifrån snön

Jag översätter bilden och jag undrar tänk om han kunde varit jag
även om jag inte bränner bilder har det funnits några undantag
Och även jag har letat efter vägen, hoppas att jag hittar den en dag
Sången som han nynna finns inom mig, rytmen bär jag i mitt hjärtats slag

Där på åkern bortom vägen i en grusgrop
Står en man å bränner foton från ett liv
Elden gör en punkt i själva tiden
Ger honom ett annat perspektiv

Han nynnar för sig själv å ser på röken
Som blåser över myllan ner mot sjön
Vinden viskar vår men där i skuggan
på kanten ser han rester ifrån snön

Om du tänker efter har du xå nångång stått på botten av en grop
Tröstat dig med minnen ifrån tider sommar, viskningar och rop
Har du kvar några bilder av din ungdom, minns du den kyssen på din kind
Bränner den i halsen som den gången, ni möttes på bänken vid en lind

Där på åkern bortom vägen i en grusgrop
Står en man å bränner foton från ett liv
Elden gör en punkt i själva tiden
Ger honom ett annat perspektiv

Jag stannar upp en stund och ser på röken
som blåser över myllan ner mot sjön
Vinden viskar vår men där i gräset
på kanten ser jag rester ifrån snön

Och månen över skogen där vid åkern är något av det vackraste jag sett




Fri vers av Roger VIP
Läst 421 gånger
Publicerad 2007-05-09 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP