Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

51




Gryning i grottekvarnen



Vaknade tidigt av koltrastens sång
från kanten av taket

Kände en gnagande oro
över en ny cynism jag anade
igår hos en kollega

Undrade om hennes hjärta
blivit försurnat och om
medkänslan förtvinat

Det fanns ett sådant vemod
i koltrastsången denna förgryning

Den handlade om oss
hur illa vi far i grottekvarnen

Att rädda sin själ och hjärta
kräver noggrann omsorg
och oupphörlig uppmärksamhet




Fri vers av Rachel Roth
Läst 498 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-13 05:29



Bookmark and Share


  Eline.P
Koltrastens melodier öppnar det mest hårda hjärta. Vi behöver hans sång...alltid...
2007-06-24

    Bim
..livet är ett hårt arbete ,-de stunder det inte går så att säga av sig självt,tur att koltrasten finns och människor som kan lägga ut texten så här varsamt som du gjort.Hälsn.Bim
2007-05-13

  Anders P VIP
du är avundsvärd som kan förstå budskapet i koltrastens sång.
2007-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth