Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE FINNS DÄR

En mardröm om dig

Om döden vid ett tjärn

Jag vaknar upp

Till fåglars skrän

Jag ligger på golvet

Samma golv som igår

Bredvid mig en främling

Hon gråter, jag ser en tår

 

En mardröm om dig

Din död var det jag såg

Den går inte att släppa

Tanken är kvar där drömmen låg

Jag ser den vilsne mannen

Dödens trevande händer ger inte vika

Jag håller handen för munnen

För att låta bli att skrika

 

Jag försöker tänka

Men drömmen den bestå

Den bara är där

Och dit skall jag gå

Om den är sann

Så måste jag se

Min själ är i brand

Främlingen bredvid, min goda fe?

 

Det finns där, som en Gud

Det smakar som inget på denna jord

Det finns där, som en skrud

Det smakar som inget annat än ord

Det är så lent, det känns som hud

Det får mig att inte känna mig ogjord

 

Det finns där, igen likadant

Det får mig att känna mig som ny

Tusentals röster viskar; det är sant

Det är så lent, det känns som din hy

 

Alla rösterna de tillhör dig

Alla tillhör de dig




Fri vers av theperna
Läst 264 gånger
Publicerad 2007-05-11 00:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna