Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara tankar om mänskligt liv & värde


jordens omkrets

på andra sidan jorden

böjer sig en fattig bonde med sitt barn i famnen

tvättar av barnet

tar själv en klunk

av det gulbruna vattnet

 

en död råtta flyter förbi

 

längre nerför floden

mynnar den ut i en handgrävd sjö

magra kor tar sig en törstsläckare

några dör på plats av utorkning och avmagring

bönderna puttar ut dessa kroppar i vattnet och ser dem försvinna till bottnen

 

samtidigt

står en mamma hemma i sitt kök ....

slår på kranen .... låter det iskalla och isblåa vattnet strömma friskt

 

fyller ett glas till bredden ... upptäcker att det har varit kaffe i glaset tidigare

sköljer av glaset noggrant använder såpa..sköljer av...

 

för att åter igen fylla glaset

 

tar en klunk .... och hället ut resten av vattnet......

 

 

         .......Världen är så orättvis........

 

 

 




Övriga genrer av Maria Malmgren
Läst 365 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-05-11 02:45



Bookmark and Share


  Mangal VIP
En angelägen betraktelse. Värd att lyftas fram om och om igen. Sista raden är kanske svaret på varför det är som det är - hur vi lägger ansvaret för våra handlingar på världen. Kan världen verkligen vara orättvis - när vi väljer att låta vattnet rinna, och på så sätt låter våra handlingar sprida sig med ringarna på vattnet. Gillar din text! Den lyfter fram vardagen - för det är väl den som skapar livet och vår verklighet?
2007-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malmgren
Maria Malmgren