Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mallorca, maj-07


Kanske (ett underläge)

Kanske
finns det kvar
några människor nånstans
som inte är tingade, paxade, förbokade

De massiva tyska paren
äger världen sedan decennier
med naturligt röda magar och svettiga hattband
och en vänligt frågande blick mot Den Där Andre

Kanske
har de sagt
vad som fungerar
till varandra, och genast blivit trodda
Genast fått kvitto
på att världen är deras
Genast fått kvällströjan avspänt på plats
över hustruns axlar
Genast fått trivselns spikraka ögonbryn
att bilda jämnhög cirkel runt kvällens nästa långbord

Den Där Andre
nickar hjälplöst artigt
och fortsätter sin vandring runt nästa hörn
Foten vriden i snäv kurva
runt alla spår efter människor nånstans
som inte är paxade, tingade, förbockade

Kanske
har ändå inte
alla de tyska paren
ännu hunnit bestämma sig!




Fri vers av Steffepeffe
Läst 282 gånger
Publicerad 2007-05-14 22:10



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Underbart detta förakttema, det är så jag tolkar det iallafall. Är man på Mallorca så finns det dessutom gott av insperation för likanande texter. Intet ont om ön! Och att saker/människor kan vara både förbokade och förbockade, ja det är vasst!
2007-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe