Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför skriver du inga roliga låtar, är en fråga jag ofta får när ja spelar. Finns det något roligt att skriva om tänkter jag då. men det gör det ju.. Det finns så mycket sjukt att driva med i det här underbara landet vi bebor. Här är ett exempel


Skattevisa på ackord

Ja goddag, slå dig ner mitt namn är Alpsten
Det har kommit till min vetskap att du tänkte skaffa skor
Jag jobbar här på taxeringsmyndigheten
och jag ville informera innan skadan blev för stor

Du förstår, min herre er har jag kollat upp
har ni lämnat in era luftdeklarationer
Efter vad jag har förstått har ni väl andats
Vi ser allvarligt på såna anarkistiska fasoner

Tittar man på skor ska det va gloskatt
och om man köpt dem finns en goskatt
när de är slut ut så får du slängskatt
och ska du andas har vi luftskatt
för alla andra finns en likskatt
för de snåla har vi nu en snikskatt
Det är en jämlik du blir inte rikskatt
Så att ingen tjänar mer än migskatt
för gör du det så blir det vrångskatt

Vi har ett solidariskt arv av fina skatter
En avgiftssymfoni från barn till katter
Skall man bli rik så måste man va fiffig
 i rixdan finns det ingen som är fattig

Så har jag fått rapport att du har sjungit
Men ej i vilken omfattning det skett
Och sedan har ni visst mani på städning
Det har du inte heller deklarerat där på K21

För dig som städar finns det renskatt
och så förstås vår gamla dammskatt
För gamla tanter gammal damskatt
för deras katt en gammal kattskatt
och ska du sjunga finns en gnolskatt
spelar du fela har vi fjolskatt
spelar du fel så tar vi ut en felskatt
går du på toa drar vi fjölskatt
för den som står upp blir det skvättskatt

Såklart att jag försökte att beveka
men i vårt land finns inte nån respekt
för även om man inte har nån inkomst
så skall alltid skatten inbetalas rätt

För är du fattig finns en tomskatt
Det är en nyuppfunnen straffskatt
för den som inte har nån lönskatt
För rika bönder tar vi koskatt
och sen får vi oss ett gottskratt
när nån ville minska sin skatt
för då får de plötsligt småskatt
Eller rentav våran smitskatt
och nu är visan slut go'natt min skatt




Fri vers av Roger VIP
Läst 745 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-15 08:59



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Tycker också det är roligt att se dig skriva dessa humoristiska texter. Det lyfter upp dagen. Givitvis blir jag inte nöjd förrän låten är färdigmixad och strömmar i mina hörlurara, men men.
Roligast är huvudtextstyckena, refrängen har jag lite svårt att se om jag inte får höra.
2007-05-15

    wilja
tack för dagens största flin! Sverige ÄR fantastiskt.
2007-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP