Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvantitetssamhället



Det är bara kvantiteten som räknas,
ju större kvantitet, desto bättre,
desto större konsumtion, desto bättre lönsamhet,
det kvittar vad det gäller, det är bara kvantiteten som gäller.
Så låt mänskligheten föröka ihjäl sig,
det leder bara till större konsumtion och lönsamhet,
låt allting dränkas i den skenande kvantitetsproduktionens lönsamhet
så länge den bara lönar sig,
låt konsumtionskravens syndaflodslaviner bara hålla på
och breda ut sig, ty de bara lönar sig;
- så vad spelar då kvaliteten längre för roll?
Ingen alls i lönsamhetens djungelns lags skenande karusell,
som ju bara är till för att köra över allt som inte lönar sig.
Så glöm det här med kulturkvalitet och skrota den,
låt ren gångbar slang ersätta språket,
låt skvalflödet av kitschmusik ta över alla media
och med sin hjärntvätt dåna ihjäl all mera harmonisk musik,
och glöm det här med att läsa böcker.
Vi har ju skvalunderhållning med reklaminslag på TV,
tjugofyra timmar såpoperor med skrattkörer varje dag i stället,
som man slipper skärpa sig inför;
så glöm det här med kvalitetslitteratur
och all kvalitet över huvud taget
som bara envisas med att överleva sig själv
och trots allt finnas kvar kämpande för livet
i den hysteriska lönsamhetens obligatoriska
ständigt accelererande kvantitetsproduktioners syndaflod.




Fri vers av Aurelio
Läst 216 gånger
Publicerad 2007-05-19 12:02



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
Vi har alla ett val, i varje stund.
2007-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio