Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
drömmen om mor


mor lilla mor

Mor lilla mor min led stjärna och vän
du såg mina första steg du lärde mig
gå,

som liten jag minns hur du fick mitt
barnahjärta att som små fågelvingar
fladdra mot en himmel som dina ögon
så milda så blå.

min lilla hand så varligt i din,
när mina fötter var trötta du bar mig
i din famn sannerligen en sån
ömhet att få,

bara mor och jag under en himmel
så i minnet evigt blå.

varje fågel sjunger för dej bland
alla snår och sly,

mor lilla mor min ledstjärna och vän
när jag var liten känns som i går
fast det var längesen,

mor lilla mor så strålande i min
barndoms sky,

så fattig på jorden
men rik i anden du ville oss bara väl,

du sydde mina kläder du vårdade min själ,

på lätta vingslag du nu en fågel gjord av solen
där vingpennorna snuddar himmelen i en
kärlek utan gräns,

en gång ska vi åter mötas
där mörkret flyktar och nya
lyktor tänds,

mor, så öm så varm
så nyss du levde här,

så minnes jag ditt inre
vilken stillhet som rådde där.





Fri vers (Fri form) av aol
Läst 695 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-05-20 10:42



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
du sydde mina kläder du vårdade min själ,

_______!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2015-02-14

  Connie
Kärlek till en underbar mor <3
2014-06-02

  ~alruna~
så vackert skrivet!
2011-08-20

  Nattsuddan
En fantastisk hyllning och underbara minnen. Så fantastiskt att få hitta tillbaka till denna din dikt ännu en gång. Tack.
2011-06-06

  Mrs Idle
Fint att läsa, och påminner en verkligen om att man ska ta vara på dne tid man har med sina föräldrar. Något jag borde tänka oftare på. Tack :)
2010-11-07

  Miss Mod
En enorm hyllning till lilla mor, har hon fått den?
2009-10-25

  lodjuret/seglare VIP
om ändå steve int redan vart där och uttryckt även mina känslor inför denna text som hyllar modern i ens minne, en del kvinnor hyllar sin far och det är bara som det skall vara
nu har jag svårt att komma med en egen tolkning
men jag kan ju alltid ge den
en korg med rosor
2008-03-14

    Bodil Sandberg
Det här är mycket mycket starkt och gripande min vän!!!!
2007-08-06

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Helt underbart fin, så öm och kärleksfullt skrivet med vackra ord!
2007-06-06

  Lasseman VIP
Skön poesi..som en vilken Mor som helst..skulle bära med stollthet i sitt hjärta.. bra skrivet!
2007-06-04

    ej medlem längre
En underbar hyllning till mor!
Applåderar!
2007-05-20
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol