Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har tittat vädigt djupt i flaskan men tagit mej ur dess grepp det gör ont att sluta


alcoholisten

alkoholisten lämnar aldrig för sitt liv
en flaska brännvin i pant,
fast han vet att han spelar
roulett han satsar sitt liv
ihänderna på djävulens
bundsförvant,

hemska begär rasar i kroppen
dygnet runt han lever som ett
spöke,dricker varje flaska till
sista droppen.

han är den där grannen
den där svajige människan
vinkar med yviga gester
liknar ruggugglan på
den iskalla bänken,

sluddrar dör inåt mot sin
ensamhet,

den första supen såddes som ett frö
till hans undergång


överallt hans liv i ett kusligt mönster
ligger flaskor lagda som i en sluten ring,
i varje tom flaska skriker
slaven,
inkilade drömlöst vilar tomheten under kudden,

ur hans mun strömmar ord av bais
som sluta heligt och dyrt,

men i hans rinnande tomma ögon
fast han svär och lovar
lovar håller han
ingenting.

den första supen var som att så ett frö
till sin egen undergång, men jag drog upp
huvudet ur flaskan mellan snyftningarna
tog jag mig samman lyssnade vaknade
till blomdoft ja livets goda sång.





Fri vers av aol
Läst 536 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-05-20 17:13



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Dessa ord kändes att läsa...minnen från en svunnen barndom väcktes upp. All heder till dig!
2012-11-21

    ej medlem längre
Starka krafter är vad det är. Och lagligt säljs det.


Bra skriftat! och stor glädje att du är där du nu är.
2012-06-29

  MeAmmie VIP
Starkt, stort, sant och dessutom enormt bra skrivet!
Ska man fånga någon i detta ämne får det inte bli en predikan men du har lyckats med 16 rader få med alkoholens baksida och grymhet!
Applåder i massor och en stor röd ros till dig som bemästrat detta!
Solglittrande kramar/Ammie
2009-06-20

  * Ammi *
en berörande text, har man inte varit där förstår man oftast inte våndan
2008-08-17

    ej medlem längre
Kraam!
2008-05-01

  Lasseman VIP
Tack! för att du så starkt delar med dig, och här på denna sidan så är du bland en massa fina och förstående människor...så min vän! bara skriv av dig!.. Skriv =)
2007-06-04

  Bjarne Nordbö
Vi har tydligen varit i ungefär samma skit. BEROENDE suger. Här på poeter lever dina ord och lyser med all kraft. Bra kämpat vännen.
2007-05-30

    Bodil Sandberg
Det känns väldigt bra att läsa det här för det är strömningar ur en befriad själ...ja det är stort att öppna upp sin själ och sätta ord på känslorna man burit länge inom sig!!!!Applåder!!!
2007-05-24
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol