Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns mer färger än man tror bland det gråa


Den lilla blomman vid regnbågens fot

Vid regnbågens fot häromdagen
där fann jag en skatt
Det var en liten blomma
Den var blå

Där slog jag mig ner och frågade:
- Hur är det?
- Jag är lycklig, fick jag till svar,
jag har varit vid världens ände,
jag var där och vände
- Hur kom du dit? frågade jag
och tittade på blomman och dess rot
- Min vän med många färger kom hit idag
- Regnbågen?
- Den kom ner till mig, sa blomman blygsamt
- Och tog dig med, hurdå?
- Den strålade så vackert och jag kände att jag flög
bland alla färger, jag kände att jag dög
att vara med

Och nu så såg jag inte längre en blomma helt i blått
för i dess kronblad skimrade all världens färger
som hon fått med sig hem igen

Till den lilla skogsdungen
i gråa Gråbo där jag bor.




Övriga genrer av Dionysius
Läst 420 gånger
Publicerad 2007-05-20 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius