låt oss dansa

istället för att kriga!

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

låt oss dansa

istället för att kriga!




Ba Gua

 

Cirkeln slöt sig om sig själv
utan början utan slut
Urstark och skör som kristall

            i samma andetag

Krafterna kretsade vakande
tiden och rummet i en kosmisk
dans utan slut

Qian = Himlen - söder

andens kraft, den aktiva
manliga principen
outsinlig
styrka

orsak och upphov, Fadern

            och

Kun = Jorden - norr

urstoffets formande och
användning,
en skapande princip
passiv
mottagande

näring och lagen, Modern

 

en cirkel utan början
en cirkel utan slut

en dans för livet
en dans för döden

där är vi
vi är där

 

              för evigt - utan slut

                            *

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-13 23:18



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej
Här har du plockat fram din livsfilosofiska ådra ser jag :-)
Samma saga överallt men bara med andra namn... Moder jord,
fader sol :-) Gillar mest
\"
en cirkel utan början
en cirkel utan slut

en dans för livet
en dans för döden

där är vi
vi är där
\"
Lena
2007-07-14

  Ronny Berk
\"en dans för livet...\" låter tilltalande...filosofiskt tankespråk för texten framåt...
2007-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol