Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nånstans är jag en främling


vandra mot noll

Återigen ett främmande område med
långa tysta huskroppar i olika formationer,

tysta öde fönnster,

en man sitter på en bänk,
plötsligt ändras rummet,tittar ner på handleden
där sitter en klocka 1433 säger mig inget,

var är jag någonstans och vem är jag
nånting ringer i tystnaden,

en klocka i
bakgrunden,

vad gör jag här några
pubertala röster hörs i fjärran,
skrämmande,

vart är jag på på väg någonstans
varför här,

ser inga skuggor
jag vandrar så soligt varför
är jag rädd,

du vandrare som går åt ditt håll
törs du inte säja vem jag är,

snart skriker jag,vågar inte,
någon,säj att det är en dröm,


dessa hus med skrämmande
svarta fönster ingen själ
tomma ögonhål,

vill springa
men vart,

så skrämmande
är det alltid här.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 790 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2007-05-22 18:48



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
ser inga skuggor
jag vandrar så soligt varför
är jag rädd,


______________!!!!!!!!!!!!!!++++++
2014-03-02

  Lollitta VIP
svarta fönster ingen själ
tomma ögonhål,

___________+++++!!!!!!!!!!!!!!
2014-03-01

  louisegirl
Bra skrivit!
om vilsenhet!
känner igen!
2014-01-22

  glasblåsarblå
Känner en oro när jag läser den här, en slags livsängslan. Vad gör jag här, vart är jag på väg? Det är väl livets stora frågor och det är ju på sätt och vis skrämmande att leva. Vi vet aldrig vart vi är på väg eller om valen vi gör är de rätta.
2013-12-11

    ej medlem längre
En aningens dröm om mardröm.
2013-10-22

  Anya VIP
En suggestiv text med stark mörk ton. Griper tag.
2013-10-13

  Marianne Räf
Drömscenario i spöklik miljö.
Känns väl igen från egna
sovandes drömmar och även
i verkligheten. Mer sånt, tack!
2013-09-23

  bittemi VIP
Mycket bra skriven text med en stark stämning av främlingsskap!
2013-07-02

    ej medlem längre
Utmärkt komponerat.
2012-06-11

  lodjuret/seglare VIP
en text 'precis' i min smak
klarspråk och ändå inte, klarspråk
2011-05-21

  Lotti
bra skrivet om vilsenhet och rädsla
2008-11-08

    UhmKaj
Mycket bra :)
2008-09-27

  am
Du otroligt bra på att skriva, jag gillar ditt språk.
Och jag gillar denhär dikten, tilltalande. Jag känner igen mig.
2008-01-31

    © Birgitta Wäppling VIP
Sätter ord på känslor som kanske väcks i miljonprogrammets höghusområden. Bra skrivet!
2008-01-29

    Bodil Sandberg
Det här är ju en text som kan verka ängslig men samtidigt får jag vibbar av att det är en balanserad själ som vandrar där längs med de tysta huskropparna...som begrundar sina inre känslor och tankar - det är väligt bra skrivet med dramatik och stämning!!!
2007-05-30
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol