Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarord skakar bladen

Strax innanför slår mina blommor ut
här i landet allt annat än lagom
Viskande ger vindar mig råd
råd jag sällan följer

Strax utanför slår regnet mot rutor
där i landet som kallas just lagom
Ordergivning i livsleden
order jag alltför ofta lyder

Humlor och annat som flyger
ger mig tankens järnvingar
För tunga att flyga med
men väldigt vackra i rätt ljus

Skampålen så sällan besökt
maskrosor ger ironi till en känsla


yrvakna poeter sträcker sig efter pennor
Efter att ha stigit ut ur mörka hål
hål där ångest bor




Fri vers av Erik Wiberg
Läst 284 gånger
Publicerad 2007-05-23 00:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En dikt att fullständigt känna igen sig i.
Jag måste bara fråga om upprepningen av \"hål\" i sista raden är avsiktlig, och hoppas att svaret blir ja...
2007-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg