Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Väg Utan Slut

Hela mitt liv har jag gått in i återvändsgränder –
och du, min älskade, är inget undantag.
Jag svor att aldrig lära någon kyssas -
men jag lärde dig.
Jag slutade ta folks oskulder –
men jag tog din.
Och var är det “tack” jag förväntar mig?
Var är din hand när jag sover?
Var är orden jag aldrig hört?
Jag älskar dig…
Det är sant – en gång hörde jag dem.
Men jag var ung då, ett barn,
och jag misstog medkänsla för kärlek,
som jag har misstagit mig nu -
ditt leende är ingen garanti.
Förälskelse leder aldrig till kärlek.
Kärlek leder inte till någonting.
Plötsligt tar den slut, som en återvändsgränd,
på en väg du trodde att du kände.
Jag visste det innan jag smakade ditt saliv,
men förstod det först,
efter min hud fattat tycke för dina fingertoppar…

Jag är svag nu, min älskade, och jag åldras.
Snart blir jag kvinna, jag känner det på mig.
Åldern värker i mitt hjärta och jag längtar.
Längtar efter en väg utan slut.
Efter en säng för två.
Dina skor bredvid mina utanför vår dörr.
Att laga mat åt dig. Och tvätta dina kalsonger.
Och bevisa att det bästa som finns är en kvinnas ömhet…
Min älskade, du misstog mig för en flicka.
Och jag förlåter dig. Sånt händer.
Och jag vet att du inte är min -
inte min väg, min eviga väg,
en väg utan slut.




Fri vers av josefina
Läst 768 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-05-24 12:59



Bookmark and Share


  Nasruddin
Vilken helt fantastisk dikt! Precis såna kvinnor träffar man när man är ung och drömmer om när man blir vuxen.
2014-05-14

  To
Underbart skrivet. finner inga ord men helt klart du kan skriva och dessutom med känslor. Vackert...
2008-01-10

  Freeman
Din dikt känns så mycket i mig...mot slutet har en klump letat sig ner i halsen och vägrar försvinna.....du skriver som en ängel!
2007-08-28

  Freeman
Din dikt känns så mycket i mig...mot slutet har en klump letat sig ner i halsen och vägrar försvinna.....du skriver som en ängel!
2007-08-28

  Mikael Lövkvist
Åh så vackert skrivet. Mitt hjärta började bulta starkt halvvägs genom din dikt-berättelse. Jag gillar din öppna, raka, berättarstil. Den når verkligen fram.
2007-08-07
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina