Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord vs Beröring


Ord följde mig på vägen,
dekorerade min person,
förskönade känslor,
röjde människor,
formade min värld,
innan du använde dem,
utan att veta deras källa,
torkade dem på stranden,
tömde dem på deras mysterium,
och glömde att samla dem i minnet.

Ord var detsamma som kärlek,
ju mer jag kunde känna,
ju mer jag måste säga,
desto starkare bandet,
desto starkare ord,
men så kom du,
med alla dina klichéer,
upprepade främmande fraser,
pratade utan att säga någonting alls,
utan att veta vad ord verkligen betyder.

Ord flyger långt bort,
luft suger upp dem,
öron kan inte höra,
ögon ser inte,
jag känner,
vad du känner,
och mer och mer,
när din tystnad pratar,
händer översätter liv från hud,
du berättar med tunga och läppar,
och ord blir till en onödig överflödig lyx.




Fri vers av josefina
Läst 684 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-09-21 19:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
\"Everybody\'s talking but no one says a word\" (John Lennon)
2007-12-12

  Ronny Berk
och i begynnelsen var ordet... som du förvaltar väl... som kärleken till ordet och ordet till kärleken...talar i tystnad som berör...ja...
2007-09-21

    Issand. VIP
fina ord om ord
2007-09-21
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina