Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hammare av Stål



Gatorna är alla de samma,
och jag går i samma skor,
när jag vandrar och vandrar,
men nu jag längtar efter ett möte,
ensam har jag varit tillräckligt,
för att räcka detta livet ut,
nu vill jag möta dig.

Allting är så bräckligt,
en blick, ett leende, en rörelse,
allting kan förstöras,
lika enkelt som att säga farväl.

Bredvid dig är jag gjord av glas,
och du håller en hammare av stål,
men din kropp är gjord av silke,
så mjuk och perfekt är din hud,
att jag inte vet vad jag gjort
för att förtjäna dig,
förtjäna detta sköra ögonblick,
min sönderslagna själ i skärvor,
när din hammare slår, och slår, och slår…




Fri vers av josefina
Läst 746 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-27 08:26



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
ja du josefin en blandning av mjukt och hårt
2007-05-20

    inmeddiginålsögatkamel
Den var jättevacker!! Mjuk. Fin. Du är duktig!
2007-05-04

  Sanchez VIP
fin dikt
du har förmåga att vara både personlig i dina dikter och samtidigt (skulle jag tro) kan många andra känna igen sig i dina ord (jag är nog en av dem)
jag blir fångad av dikten redan med första raden,
\"Gatorna är alla de samma\" det är så att man finns inom sig, oavsett var man befinner sig

och slutet av dikten (som det nämnts nedan) är väldigt stark
2007-04-30

  Bubamara - Maria Zakrisson
fint språk, mjukt och lättföljt
gillar slutet

\'min sönderslagna själ i skärvor,
när din hammare slår, och slår, och slår…\'

för man vet inte om det är underbart bra, eller bara tragiskt. och det lilla bakvända i meningen, som man inte riktigt får styr på.(är själen trasig innan hammaren slår)

bra
2007-04-27
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina