Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evigheten har ett slut

Jag har för mig att
det någonstans
bland mina brustna steg,
fanns ett legio av drömmar,
det var längesen nu,
jag har varit för feg
jag har låtit dem förglömmas.

Jag skyller på dig
att jag lät mina jag
försvinna i ditt du,

du som fick mig att blöda det där varma blodet,
som sätter livet i gungning
och smälter soldater av tenn.


När jag var med dig
kände jag hemliga vindar och
anade undangömd evighet

men kanske borde jag ha förstått
att det inte fungerar
att måla sig själv

i någon annans färger




Fri vers av SvartaRegndroppar
Läst 753 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2007-09-14 15:29



Bookmark and Share


  aol
strålande vacker dikt
2008-07-23

  Göran P Rödholm
Många uttryck här som jag tycker om:
legio av drömmar ...
måla sig i någon annans färger ...
2008-01-31

    © Birgitta Wäppling VIP
Jättefin...! Tack för läsupplevelsen. Den här bokmärker jag... :)
2007-11-04

    BABYSTAR
Du gav mej en aha-upplevelse.
Tack!
2007-11-02

  "Silver" VIP
Tydlig, välkomponerad och med extra krydda i strofen

\"Jag skyller på dig
att jag lät mina jag
försvinna i ditt du\"

\"mina\" jag är spännande, ja det kan finnas många jag och det intressanta blir också: \"ditt\" du, inte \"dina\" du. Kanske för att duet inte kan ses inifrån jaget?

Dikten beskriver också mycket bra den där känslan att med vissa människor känner man sig alltid extremt levande.

Mycket välförtjänt stjärna. Jag blir nyfiken på dina övriga texter.
2007-11-01

  glasblåsarblå
\"kanske borde jag ha förstått
att det inte fungerar
att måla sig själv

i någon annans färger\"

så förbannat vackert.
2007-11-01

  Catrin
Att iklädda sig någon annans färger... slutraden är perfekt. Igenkänningsfaktorn blir hög och texten tar tag i mig

\"jag skyller på dig
att jag lät mina jag
försvinna i ditt du\"

grattis du är väl värd din stjärna!!
2007-11-01

  Aisha VIP
...oj....superfin...gillar!...applåd...Kram från Aisha
2007-11-01

    Bodil Sandberg
Det här är otroligt snyggt tycker jag!!
2007-09-15

    *Zenobia*
väl poetat med känsla....
2007-09-15

  Linda Odelmar
Vackert språk..
2007-09-14
  > Nästa text
< Föregående

SvartaRegndroppar
SvartaRegndroppar