Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En öm dröm


Bräckligt
som ett ögonblick, en blinkning

en evighet av återkommande snitt
repriser av strävan,
framgång och misslyckanden

varvningar av händelser som skänker oss belåtenhet
och samtidigt en känsla av meningslöshet

en ångest över denna acceleration mot döden




Fri vers av Masoud Vatankhah
Läst 494 gånger
Publicerad 2005-03-14 00:18



Bookmark and Share


    Absint
Du kvitterade en känsla i texten, en uppfattnings insikt-förbytt till en överlevnads-instinkt..

" En ångest över denna
acceleration mot döden

Bräckligt
som ett ögonblick "

mjuk resonans. Du fick med allt.
2005-07-15

  kath
ja, visst...denna reflexion hör till det man konstaterar ideligen...men däri bor livet med all dess kraft och det är en känsla jag får av dikten...en optimistisk känsla i detta raka konstaterande.. gillade tonen
2005-03-19

    ej medlem längre
vars resonans dröjer sig kvar länge.
Om jag får vara lite klåfingrig, kan jag säga att kanske skulle man kunna plocka bort "en" före belåtenhet...
2005-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Masoud Vatankhah
Masoud Vatankhah