Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plåttakstrumman

Dagen mötte mig med regn
men jag sken inombords

Det var som om något återkommit till mig
som att torka hotat min existens
och att jag nu, likt en växt, äntligen kunde återuppta mitt liv

Jag visslade och längtade till skyffe med plåttak
till och med mitt kommunalt hyrda garage skulle kunnat duga

Men ingen vettig människa sätter sig i sitt hyrda garage
i längan med de övriga
och njuter av regnet som smattrar
nej ingen vettig människa gör så
och jag vill verka vettig

Det duger även gott med att ha balkongdörren öppen
så att strilandet mot betong och asfalt sipprar in
men blåst och kyla hindrar mig
jag fryser så lätt

Men jag drömmer om en sommarstuga
ljum av sommar och värmd av gasol eller vedkamin
kaffepannan på, och trägolv med mina barfotafötter

Jag drömmer om fristad
och regn
mellan solsken och solsken




Fri vers av Linda Jonsson
Läst 746 gånger
Publicerad 2007-05-28 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda Jonsson
Linda Jonsson