Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storebror-förlåt

Jag stod alltid bredvid ringen, svagare, aldrig kapabel att hjälpa
dig i dina djärva utspel
Du var modig som få, helt orädd..
Idag när jag ser tillbaka har jag bara en önskan
Nu att med tio tigrars styrka bära dina mörkaste stunder
och med kraften av en ringad tjur dra ditt lass till andra sidan
att krossa kanylerna och slå dina fiender med mina blodiga armar
sakta faller bitarna på plats, trots att åklagaren kan sitt jobb
Mitt i det brinnande pilregnet doftar nyutslagna blommor
Dofter sprids som skingrar all unkenhet
Rötterna ska åter förenas, nu med nya skott, ivrigt, flämtande--
så fann jag ett nytt rum i mitt hjärtas inre kammare
Det rummets namn är förlåtelse
Tidigare var det rummet stängt och tillbommat. Ingen fick komma in..
Det var innan våren kom till Narnia, och Farbror Jul kom med glädjebudskap
Det var då bitterheten och vintern ännu regerade landet
Då sjöngs inga sånger..då bads inga böner
Men en gryning kom mitt i vinterns iskalla tornadogrepp
En varm vind från Kejsarens land började töa upp snön
Det töade så fort att bitterheten fick fly hals över huvud
när den nye ägaren flyttade in..Hans namn är Herr Frid, och över mitt
nya rym står det numera en skylt med inskriptionionen..
\" Såsom Gud har förlåtit er, så ska också ni förlåta varandra\"




Fri vers av palle
Läst 490 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-28 20:33



Bookmark and Share


  LenaLisa
Gripande text...
Tack!
2008-04-13

  "Silver" VIP
En känslostark fin text i sann förlåtande anda, skrivet med verklig glöd:

\"Mitt i det brinnande pilregnet doftar nyutslagna blommor
Dofter sprids som skingrar all unkenhet
Rötterna ska åter förenas, nu med nya skott, ivrigt, flämtande--
så fann jag ett nytt rum i mitt hjärtas inre kammare\"
2007-07-18

    Maria Malm
Vackert skrivet.
2007-06-15
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle