Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
faser av ett liv


stormen

var inte rädd när stormen ryter,
gå sakta bakåt när modet tryter,
stormens ansikte som en fördömd själs
mörkt av raseri, byarna vrålar i ditt öra
kryp din jävel när den slungar dej mot jorden,
den rusar och vänder sig om ,plötsligt hörs
en ton en mildare sång som om det vore 100 tenorer
som sjöng det mjukaste dom kunde på samma gång,
genom en öppning i muren runt mitt jag
en hand en smekning baddar mina sår

jag ser lugna bilder i mitt liv om en brusande älv
som stillar min själ eld som släcks av tårar
svävar känner det stora större än döden
nämlingen tron på mej själv.




Fri vers av aol
Läst 469 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-05-28 21:21



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
kryp din jävel när den slungar dej mot jorden,


_________________________________+++++


2013-09-17

    ej medlem längre
Stormen säger mycket.

Bra diktat!
2012-08-25

  Lotti
ah starkt ser en kris framför mig och hur stormen drar sig tillbaks och ur den du reste dig bravo
2008-11-08

  © anakreon VIP
För mig framstår denna naturlyriska betraktelse som sprungen ur en personlig upplevelse, kanske en kris, där en överväldigande plåga slutligen besegras, eller tuktas av skribentens inre styrka.

Samtidigt måste jag ödmjukt erkänna att jag saknar både erfarenhet och kunnande för att uttala mig om detta poem.

Men hur torftigt vore livet om man inte, i all ödmjukhet, då och då tar mod till sig och kliver utanför de gärdsgårdar som skapar en, om aldrig så imaginär, trygghet?!
2008-01-31

  Connie
Se hur naturen slösar
rikt, min vän
Allt ska gallras, löven faller
och blir jord igen

Allt som är förkrympt och dåligt
stormen rensar bort
För att vi till slut ska skörda
frukt av bästa sort.
2007-12-03

  Eline.P
Faser av ett liv...just så! Ge aldrig upp, det kommer nya bättre dagar med Liv som ljusnar.
Det här är en tröstedikt som gör gott att läsa!
2007-06-06

    Lillemor
Härlig text om en del av våra
rädslor. Lycka är att komma
ur dem...
Bra o fin text
2007-06-01

    Bodil Sandberg
Helt underbart poetat...och stormen är den perfekta titeln tycker jag...ur storm mot frihet...ja på nåt vis...känns det så!!!!
2007-05-29
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol