Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vet inte......


närhet

Jag föll för orden
och ditt mjuka bröst

för våren

och en stjärnklar höst


för värmen från ett ensamt ljus

för skogen

och för natten brus.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 877 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2007-05-28 21:37



Bookmark and Share


  aol
underbart skaldat vännen,
2014-01-28

    Lindizz
Har nu läst denna text flera gånger, den är så otroligt vacker och fin..tack för läs stunden*ler Kram
2007-10-23

  danshäxan
Hej!
En mycket vacker dikt- sannerligen.
Vackra kombinationer... sen mina kommentarer
inom parentes. / danshäxan


närhet
(den korta men starka titeln krymper rummet på
ett bra sätt)

Jag föll för orden
och ditt mjuka bröst

för våren

och en stjärnklar höst
(oj vad snyggt med årstidstemat här- rimmet gör att
det blir extra harmoniskt men fortarande dymnaiskt)

för värmen från ett ensamt ljus
(ensamt ljus - ger associationer till någon som är
ensam och behöver/saknar en parhäst)
för skogen

och för natten brus.
(sista raden är fin både att tänka på och
att säga högt.... ligger skönt i munnen)
2007-07-20

  Havsjungfrun
Det är det enkla som är finast ..mmm..=)
2007-05-29

  Azerola
den här var verkligen vacker...den sortens närhet
vill man känna. Bokmärkes!
2007-05-29

    magnolia
Gillar mycket, enkla ord men ändå så vackert...
och att falla för det vackra runtomkring känner jag i gen

har skrivit en text som påminner lite om denna fast ändå inte, och detta är ingen geishas memoarer utan flickan med det korpsvarta håret, läs om du vill / ha en fin dag, Carro
2007-05-29

  SvartKatt
winnerbäck, släng dig i väggen! ;)
2007-05-29

  sachie
mums :)
2007-05-29

  Marta
hoho, mysromantikern tittar fram
lite känslan av att man inte hade velat höra den högläst, det hade blivit för mycket liksom
men att läsa den såhär är trevligt, mycket trevligt
du radindelar på ett lustigt sätt... typiskt sånt som man hade kunnat totalsåga om det inte kändes så attans bra att läsa. Du måste ha tänkt. Eller känt. Snarare känt.
2007-05-29

  KLANG
ord går ej att beskriva känslan ett vekt försök är underbar
2007-05-29

    ej medlem längre
Vackra ord från en vacker människa, helt underbart
2007-05-28

    wilja
underbar! den här kändes verkligen nära.
2007-05-28

    ej medlem längre
Jag tycker du har fått in början väldigt fint och mjukt. Den klangar ut fint i slutet också. Jag hade kanske velat haft ett lite mer oväntat och djupt slut. Vet inte, känns lite slö och osammanhängande för min del. Men gillar tanken :) Jag skulle vilja knyta ihop början mera och tydligare med slutet. Bra gjort annars! :) Kram!
2007-05-28

  Kopia
Gillar de tre första raderna extra mkt!

Fin rytm, fint språkbruk ska läsa lite fler!
2007-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson