Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nattens flygande silverfisk


mörkrets spektrum
bländar mig med natt

jag borde sova
men istället
balanserar jag på
på svartstänkta gator

natten känner mig för väl
den vet var jag är mjuk
vart fukten gjort mig rutten

jag borde sova
men istället
låter jag timmarna
sudda ut mina konturer

jag ser min andedräktsdimma
lätta mot silvermånens natthimmel

solida regndroppar faller
från kantstötta fjärilsvings-moln
och bildar skärvor på gatan

när jag speglar mig i deras trasiga ansikten -


ser jag mitt riktiga jag











Fri vers av SvartaRegndroppar
Läst 474 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-26 01:19



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Virvlande vackert
i en fint flödande text.

"solida regndroppar faller
från kantstötta fjärilsvings-moln
och bildar skärvor på gatan"

Slutraderna lyfter upp dikten
och väcker tankar.

Applåder!!
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

SvartaRegndroppar
SvartaRegndroppar