Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

familjeprestanda

att ha en familj är inte som det var i femtiotalsfilmerna,
det är annorlunda att leva i färg
-
det är svårt att balansera sin föräldraroll med sin person,
svårt att låta bli att döpa sitt barn efter sin favoritactionhjälte,
svårt att visa sina rädslor utan att överföra dem,
svårt att låta barnet göra misstagen man själv gjorde,
svårt att inte skapa en elitsoldat.

det är svårt att överösa sitt barn med oåterkallig kärlek och ändå få det att utvecklas till en respektfull och empatisk person,
svårt att låta samhället bedöma barnet genom dess prestationer,
svårt att hålla ner sockerintaget,
svårt att inte sparka och slå och bli tokig av tv4s galor som visar barn, lika verkliga som ens eget, fara illa.
-
och så den där partnern som man ska tillfredsställa enligt aftonbladets alla knep och knåp

men ensamheten är inte heller som den var i de svartvita filmerna vi såg tillsammans i soffan,
ensamheten är inte en whiskey och en näsduk
ensamheten är att tyna vrida vända vräsa
ensamheten är färggrann i svart och grått




Övriga genrer av ettem
Läst 592 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-05-30 19:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dagens samhälle med sina vilsna individer beskriver du så mästerligt här!
Applåd!
2007-05-31

  Mangal VIP
Fascinerande läsning! Insiktsfullt, välskrivet och fångande. En härlig titel!
2007-05-30

  Lena Renman
Himla bra och så sant som det var sagt då..
Lena
2007-05-30
  > Nästa text
< Föregående

ettem